Stok baru sudah sampaiii...!!!!

Sabtu, 5 Mei 2012

ORANG GILA MANA LAGI MAHU ADAKAN HIMPUNAN BODOH 4.0 ????

Syukur hari ni suasana kembali seperti biasa. Tiada lagi pekik teriak penyokong himpunan Bodoh 3.0 dan tiada juga kelibat manusia2 kelompok berbaju kuning....!! Semua aman.

Saat beginilah yg selalu dinantikan oleh peniaga kecil seperti ambo. Melihat berpusu2 orang ramai membanjiri sekitar tapak pasar malam TAR, kami semua merasa amat lega. Sekurang2nya dapat lah kami cover kerugian minggu lepas.

Tetapi bila dikenangkan sudah ada ura2 pihak terntentu mahu adakan pula himpunan haram Bodoh 4.0, ambo merasa amat geram. Apakah mereka itu tidak fikir nasib peniaga kecil melayu macam ambo? Apakah mereka rasa mereka sahaja ada hak untuk bersuara dan peniaga macam kami mesti terima akibat dari kegilaan nafsu mereka?

Apakah pihak tersebut tidak pernah fikirkan untung rugi pihak lain selain kepentingan diri mereka sendiri??

Ambo harap.. Pihak yg ingin terus lakukan kekacauan berfikirlah dengan lebih matang. Jangan jadi macam manusia tak de hati perut....!! Kalau nak buat juga himpunan Bodoh 4.0... Buat lah di tempat yg tidak susahkan pihak lain nak cari rezeki...!!!

Ramai peserta Bodoh 4.0 ini selalu memperkecilkan keluhan kami... Kata mereka " ala tak kan tak boleh tutup perniagaan sekali sekala " ada pula kata " kita sebok nak bersihkan negara mereka sebok nak berniaga" dan macam2 lagi kata2 yg menyakitkan hati...

Mereka boleh kata apa saja kerana bukan mereka yg rugi... Mereka boleh kata apa sahaja sbb kerugian ini tidak kena pada batang hidung mereka... Dan mereka boleh kata apa saja sbb mereka sebenar jahil dalan hal2 begini... Sebab tu ambo panggil himpunan mereka himpunan Bodoh 3.0.... Maaf kan ambo..sbb kesabaran ambo sudah habis batas nya....!!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

pasar malam tar buka pukul berapa? isnin - hingga jumaat buka ke?

Tanpa Nama berkata...

lepas tu.. pasar malam ni ada jual keropok ikan yg bila digoreng boleh kembang dalam paket ke?